Wie vormt talenT2Move?

TalenT2Move staat voor de passie die grondleggers Kyra Mollema-van Bijsterveld en René Maertens hebben om het beste uit zichzelf en mensen naar boven te halen. Talent om te zien wat je in beweging brengt en wat je beweegt en motiveert om je talent tot uiting te brengen.

 

Hoe het begon

tennisser in problemen

TalenT2Move begon toen Kyra bij het geven van tennisles aan René tegen zijn eigenwijsheid aan liep. Van nature voelde hij al aan dat bepaalde aanwijzingen niet bij hem pasten, zoals de in tennis gebruikelijke aanwijzing om lager te bewegen voor de balans. Kyra bleek dit van nature te doen waar René juist dan in onbalans kwam. Hoe kan iets wat zo goed voelt voor de een, een complete ramp zijn voor de ander? De zoektocht was geboren. Na een intensieve zoektocht langs o.a. bilateraal tennis, braintraining, MBTI, NLP, Big 5, en action-types werd steeds meer duidelijk hoe de vork in de steel zat. Echter vastberaden om nooit meer zo maar iets aan te nemen, bleken ook deze methodes geen 100% zekerheid te verschaffen.

 

Vier jaar onderzoek

Vier jaar van intensief praktisch onderzoek leidde Kyra naar een nieuwe manier om de verschillen in de natuurlijke motoriek effectiever te kunnen vertalen, maar ook om de diversiteit van persoonlijkheden te kunnen beschrijven.
De afgelopen jaren blijkt het herkenningspercentage van deelnemers 100%. In de praktijk valt de werkbaarheid van de dynamische talenT2Move profielen op. Dit laatste zorgde ervoor dat René echt enthousiast werd over de mogelijkheden in het onderwijs, de sport en het bedrijfsleven. Kyra en René vormen nu samen talenT2Move, om met elkaars diversiteit aan talenten het verschil te maken.

 

Kyra voorgesteld door René

Kyra Mollema

Kyra heeft een natuurlijke drive waarmee ze anders kijkt. Ik stuurde haar eens een tekst uit een fotoblad: ’velen kunnen kijken, weinigen kunnen zien’. Zien is Kyra ten voeten uit.
Haar zoektocht naar een nieuwe effectieve manier om mensen in hun kracht te zetten, heeft geleid tot iets bijzonders. Waar mensen vaak voelen dat ze “een sticker” opgeplakt krijgen bij het schetsen van hun profiel, heeft talenT2Move de totale dynamiek van unieke persoonlijkheden weten te vatten. Hierdoor ontstaat bij iedereen een feest van (h)erkenning.
 
De passie voor het zichtbaar maken van ieders talenten heeft zijn wortels in haar achtergrond. Als jeugdige tennisser met topsportambities ondervond zij aan den lijve hoe belangrijk zelfkennis is.
Haar keuze voor de academie voor lichamelijke opvoeding was ook daarop gericht. Haar weg ontwikkelde zich van tenniscoach, naar eigenaar-directeur van tennispark Joymere in Almere, naar talenT2Move.

 

René voorgesteld door Kyra

René Maertens

Als je René voor de eerste keer ontmoet, dan valt direct zijn drive en passie op. Deze passie is gericht om kansen te creëren voor mensen waarmee zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Of dit nu is in het onderwijs, de sport of binnen organisaties, overal inspireert hij mensen om na te denken over hoe het actief en betekenisvol kan zijn.
 
Zijn achtergrond als bewegingsonderwijzer leidde hem o.a. van gymdocent naar onderwijsvernieuwer. De innovaties waaraan hij mede aan de basis heeft gestaan, ontstonden alle door dwarsverbanden te zien en te creëren. ‘Samenwerken is elkaar versterken’ is zijn credo.

 

Met talenT2Move brengen wij nu onze talenten en die van anderen samen, om ieders talent in flow te brengen.

  • Bedrijf & organisatie
  • Onderwijs & opleiding
  • Sport & gezondheid