OPLEIDING

word een topcoach

Voor coaches en trainers organiseert Talent2Move meerdere keren per jaar een opleiding T2M.

Waardoor coaches zelf ook aan de slag kunnen met de profilering en betekenis van de verschillende motorische typen binnen hun sport.

Dit jaar in samenwerking met het Almeers Kenniscentrum Talent (AKT) en is het mogelijk een subsidie aan te vragen. Voor de voorwaarden zie gemeente Almere AKT.

BASIC COACH

ontdek je natuurtalent

Basisopleiding Talent2Move ‘ontdek je natuurtalent’

Praktische biomechanische toepassingen in de sport

Nergens vinden wij zoveel aanwijzingen als in de sport. Als coach ben je tenslotte altijd op zoek naar die aanwijzingen die het beste uit sporters halen.

We kunnen ervan uitgaan dat de vele duizenden aanwijzingen die ontwikkeld zijn in principe allemaal correct zijn. Toch zien we vaak dat wat voor de ene sporter werkt voor de andere compleet averechts werkt. Ligt dit dan aan het talent van de sporter, de beperkingen in zijn motoriek, wellicht zijn mentale componenten, de instelling, de manier waarop coaches het over proberen te brengen?

Vergelijk een aanwijzing eens met vette vis, die als zeer gezond staat aangeschreven. Maar wat gebeurt er als iemand allergisch is voor vis? Nu laten we iedereen vette vis eten en het toeval laat dan de mensen die goed reageren op de vette vis bovendrijven. Hiermee gaat heel veel talent verloren.

Tijdens de basisopleiding Talent2Move – ontdek je natuurtalent – gaan wij de verschillen in de natuurlijke motoriek bij sporters leren onderscheiden.

Binnen de natuurlijke motoriek van sporters zijn namelijk op voorhand al verschillen te onderkennen. Verschillen die al bij de geboorte vast staan.  

Onder andere het herkennen van wat wij bij Talent2Move een rotator- of twister motoriek noemen. Dit laat bijvoorbeeld zien hoe de rotatie van de romp reageert bij het werpen van een bal. Nu worden sporters met een rotator motoriek snel al als stijf, lomp beschreven en krijgen vervolgens aanwijzingen om meer als een twister te gaan bewegen…wat hen nooit boven gaat laten drijven.

Tijdens de opleiding gaan wij ontdekken dat de verschillende motorische types allemaal een ideale manier van bewegen hebben om het beste resultaat te kunnen realiseren.

Je leert testen om te kunnen bepalen wat de motorisch typen van de sporters zijn.

De betekenis voor jouw sport en welke aanwijzingen passen bij welk motorisch type.

De persoonlijkheidsverschillen van sporters blijken in grote mate gerelateerd aan hun motorisch type, in de opleiding wordt duidelijk welke interventies op individueel niveau effectiever zijn.

De opleiding heeft een zeer hoog praktisch gehalte, waar theorie altijd gekoppeld wordt aan toepassingen in de praktijk. Zodat het leuk en makkelijk wordt om er direct mee aan de slag te gaan.

Interesse!? Schrijf je nu in!

Kyra van Bijsterveld

MODULES TENNIS

ontdek je natuurtalent

Modules Talent2Move ‘Body Brain ConneXtions op de tennisbaan’

5 Modules praktische biomechanische toepassingen in de tennissport

Als tennisleraar en coach ben je altijd op zoek naar die aanwijzingen die het beste uit spelers halen.

We kunnen ervan uitgaan dat de vele duizenden aanwijzingen die ontwikkeld zijn in principe allemaal een positieve uitwerking zouden hebben. Toch zien we vaak dat wat voor de ene tennisser werkt voor de andere compleet averechts werkt. Ligt dit dan aan het talent van de sporter, de beperkingen in zijn motoriek, wellicht zijn mentale componenten, de instelling, de manier waarop coaches het over proberen te brengen?

Vergelijk een aanwijzing eens met vette vis, die als zeer gezond staat aangeschreven. Maar wat gebeurt er als iemand allergisch is voor vis? Nu laten we iedereen vette vis eten en het toeval laat dan de mensen die goed reageren op de vette vis bovendrijven. Hiermee gaat heel veel talent verloren.

Tijdens de vijf modules Talent2Move – Body Brain ConneXtions op de tennisbaan – gaan wij de verschillen in de natuurlijke motoriek bij tennissers leren onderscheiden.

Binnen de natuurlijke motoriek van tennissers zijn namelijk op voorhand al verschillen te onderkennen. Verschillen die al bij de geboorte vast staan.  

Onder andere het herkennen van wat wij bij Talent2Move een rotator- of twister motoriek noemen. Dit laat bijvoorbeeld zien hoe de rotatie van de romp reageert bij het werpen van een bal. Nu worden sporters met een rotator motoriek snel al als stijf, lomp beschreven en krijgen vervolgens aanwijzingen om meer als een twister te gaan bewegen…wat hen nooit boven gaat laten drijven.

Bij elke module gaan wij ontdekken dat de verschillende motorische types allemaal een ideale manier van bewegen hebben om het beste resultaat te kunnen realiseren.

Je leert testen om te kunnen bepalen wat de motorisch typen van de sporters zijn.

Welke aanwijzingen passen bij welk motorisch type.

Ook de persoonlijkheidsverschillen van sporters blijken in grote mate gerelateerd aan hun motorisch type, in de module praktische mentale interventies  wordt duidelijk welke interventies op individueel niveau effectiever zijn.

Elke module heeft een zeer hoog praktisch gehalte, waar theorie altijd gekoppeld wordt aan toepassingen in de praktijk. Zodat het leuk en makkelijk wordt om er direct mee aan de slag te gaan.

MODULE 1- Horizontale en Verticale Motoriek

Het verschil tussen ‘horizontale’ en ‘verticale” motoriek van de schouders en heupen. Leer het verschil zien tussen het verschil in deze motorische dominantie. Een service opgooi hoog en ruim boven je hoofd? Zeer gunstig en effectief bij een verticale motorische dominantie.  Maar hoe zit dit dan als je een horizontale motoriek hebt. Naast het theoretische ook op de baan hiermee aan de slag.  

 maandagen en donderdagen 10:00 – 13:00 uur

MODULE 2- Twisters en Rotators

Het verschil tussen ’twisters’ en ‘rotators” de motoriek van rotatie bij de romp. Leer het verschil zien tussen het verschil in deze motorische dominantie. Het gelijktijdig meedraaien van heup en schouders, geweldig voor Rotators, maar wat als je nu een Twister bent? Naast de theorie gaan we op de baan hiermee aan de slag.

maandagen en donderdagen 10:00-13:00 uur

MODULE 3- Linkerzichtveld of Rechterzichtveld

Het verschil tussen het linkerzichtveld dominant of het rechterzichtveld en de wijze waarop we deze inschakelen bij ons tennisspel. Het heeft te maken met een zeer oude oog-brein connectie die verandering in de omgeving registreert. Zeer bepalend voor ons reactievermogen op de baan. Het heeft niet iets met scherpte of dominant focusoog te maken (verspringend beeld bij het sluiten van een oog tijdens het kijken door een klein gaatje). Het is echter een oerbrein connectie die wij ook wel ‘blindzien’ noemen. Ook blinde mensen hebben nog altijd een functionerend zichtveld. Hierbij is echter ook een verschil in dominantie van het zichtveld te onderscheiden. 

maandagen en donderdagen 10:00-13:00 uur

MODULE 4- Ademhalen en het laden van energie voor een slag

Zonder adem geen lucht. Maar vindt iedereen zijn ontspanning en rustmoment door langzaam uit te blazen? Binnen de technische uitvoering van tennisslagen is er ook hier een groot onderscheid tussen core dominant of borst/top dominant. Waardoor laag zitten niet voor elke tennisser zijn balans en weerbaarheid versterkt. Op de baan ga je zien wat er gebeurt als je aansluit bij de natuurlijke balans en adem voor de zuiverheid en snelheid waarmee ballen gespeeld kunnen worden. 

maandagen en donderdagen 10:00-13:00 uur 

MODULE 5- Praktische mentale interventies op de tennisbaan

Er blijkt een sterk verband te zijn tussen de manier waarop men beweegt en de betekenis voor het neurale netwerk van lichaam en brein. Afhankelijk van welk motorisch type dominant is zijn er gebieden in het brein die extra sterk ‘bedraad’ zijn. Deze gebieden houden ook verband met onze leerstijl en hoe we omgaan met druk. Voor ieders Body Brain ConneXtions type zijn er vier interventies die de tennisser in zijn kracht zet. Dit wordt al zichtbaar bij het geven van een compliment, de ene tennisser vaart er wel bij de ander wordt er onrustig van. Op de baan gaan we de ‘stress’ opvoeren om te kijken hoe we flow kunnen beïnvloeden als we aansluiten bij ieders passende interventies. En natuurlijk ook wat er gebeurt als we dat niet doen. 

maandagen en donderdagen 10:00-13:00 uur. 

 

Interesse!? Schrijf je nu in!

Kyra van Bijsterveld

DATA & KOSTEN

ontdek je natuurtalent

20 maart 2023

03 april 2023

17 april 2023

01 mei 2023

08 mei 2023

Aanvang om 17:00 uur

Einde om 21:30 uur

De opleidingskosten zijn €950,–

 

Dit is met reader, 5 opleidingsdagen en diploma talenT2Move basics coach.

Dit is inclusief een avondmaaltijd.

 

Mocht je werkzaam zijn in Almere dan is er een subsidie aanvraag mogelijk bij de Gemeente Almere

Waarmee 50% van de opleidingskosten worden vergoed.

 

Voor degene die al een opleiding hebben gevolgd is het ook mogelijk om deze opleiding in 2023 te volgen omdat er een groter deel van de opleiding wordt besteed aan de mentale koppeling van de verschillende Bodynamica.

REVIEW

wat cursisten er van vinden

“Stress is talent dat nog niet in balans is”

Gisteren is de opleiding van #TalenT2Move tot basiscoach van start gegaan. Iedere maandag van de maand november komen we bijeen om onder begeleiding van Kyra van Bijsterveld te leren over verschillende beweegtypes, hun persoonlijkheid en wat zij nodig hebben om in de zo geliefde ‘flow’ te komen. Deze kennis kan worden toegepast om sporters te trainen en te coachen, maar ook in het dagelijks leven biedt dit veel handvatten. Al vele ‘aha’-momentjes hebben de revue gepasseerd. “Het lichaam liegt niet” is het credo van Kyra. Ieder mens is een bepaald beweegtype met daarbij behorende talenten en persoonlijkheidskenmerken. Welk type jij bent kan worden afgelezen aan hoe je beweegt – dat is dus niet iets waar je over nadenkt of wat je kan sturen. Het zijn de bouwstenen waarmee jij geboren bent. 

Lees verder

TENNIS

Een training met Talent 2 Move biedt de mogelijkheid om de tennistechniek af te laten stemmen met jouw natuurlijke motoriek in plaats van dat jij je gaat aanpassen aan wat verondersteld wordt een ideale techniek te zijn.

GOLF

Elke golfer van ieder niveau kan baat hebben bij meer inzicht in zijn eigen natuurlijke golfswing. Een training met Talent 2 Move biedt de mogelijkheid om de golftechniek af te laten stemmen met jouw natuurlijke motoriek.

TEAMBUILDING

Talent 2 Move organiseert wij teambuilding dagen en evenementen met sport en persoonlijkheidstypering.

 

OPLEIDING

Voor coaches en trainers organiseert Talent 2 Move meerdere keren per jaar een opleiding T2M.

 

CONTACT

4 + 6 =

Kyra van Bijsterveld

Talent 2 Move B.V.

Jacques Tatilaan 3

1325 VV Almere

info@talent2move.nl

0613131527