OPLEIDING

word een topcoach

Voor coaches en trainers organiseert Talent2Move meerdere keren per jaar een opleiding T2M.

Waardoor coaches zelf ook aan de slag kunnen met de profilering en betekenis van de verschillende motorische typen binnen hun sport.

Dit jaar in samenwerking met het Almeers Kenniscentrum Talent (AKT) en is het mogelijk een subsidie aan te vragen. Voor de voorwaarden zie gemeente Almere AKT.

BASIC COACH

ontdek je natuurtalent

Basisopleiding Talent2Move ‘ontdek je natuurtalent’

Praktische biomechanische toepassingen in de sport

Nergens vinden wij zoveel aanwijzingen als in de sport. Als coach ben je tenslotte altijd op zoek naar die aanwijzingen die het beste uit sporters halen.

We kunnen ervan uitgaan dat de vele duizenden aanwijzingen die ontwikkeld zijn in principe allemaal correct zijn. Toch zien we vaak dat wat voor de ene sporter werkt voor de andere compleet averechts werkt. Ligt dit dan aan het talent van de sporter, de beperkingen in zijn motoriek, wellicht zijn mentale componenten, de instelling, de manier waarop coaches het over proberen te brengen?

Vergelijk een aanwijzing eens met vette vis, die als zeer gezond staat aangeschreven. Maar wat gebeurt er als iemand allergisch is voor vis? Nu laten we iedereen vette vis eten en het toeval laat dan de mensen die goed reageren op de vette vis bovendrijven. Hiermee gaat heel veel talent verloren.

Tijdens de basisopleiding Talent2Move – ontdek je natuurtalent – gaan wij de verschillen in de natuurlijke motoriek bij sporters leren onderscheiden.

Binnen de natuurlijke motoriek van sporters zijn namelijk op voorhand al verschillen te onderkennen. Verschillen die al bij de geboorte vast staan.  

Onder andere het herkennen van wat wij bij Talent2Move een rotator- of twister motoriek noemen. Dit laat bijvoorbeeld zien hoe de rotatie van de romp reageert bij het werpen van een bal. Nu worden sporters met een rotator motoriek snel al als stijf, lomp beschreven en krijgen vervolgens aanwijzingen om meer als een twister te gaan bewegen…wat hen nooit boven gaat laten drijven.

Tijdens de opleiding gaan wij ontdekken dat de verschillende motorische types allemaal een ideale manier van bewegen hebben om het beste resultaat te kunnen realiseren.

Je leert testen om te kunnen bepalen wat de motorisch typen van de sporters zijn.

De betekenis voor jouw sport en welke aanwijzingen passen bij welk motorisch type.

De persoonlijkheidsverschillen van sporters blijken in grote mate gerelateerd aan hun motorisch type, in de opleiding wordt duidelijk welke interventies op individueel niveau effectiever zijn.

De opleiding heeft een zeer hoog praktisch gehalte, waar theorie altijd gekoppeld wordt aan toepassingen in de praktijk. Zodat het leuk en makkelijk wordt om er direct mee aan de slag te gaan.

Interesse!? Schrijf je nu in!

Kyra van Bijsterveld

DATA & KOSTEN

ontdek je natuurtalent

1 november 2021

8 november 2021

15 november 2021

22 november 2021

29 november 2021

 

Aanvang om 17:00 uur

Einde om 21:30 uur

De opleidingskosten zijn €850,–

 

Dit is met reader, 5 opleidingsdagen en diploma talenT2Move basics coach.

Dit is inclusief een avondmaaltijd.

 

Mocht je werkzaam zijn in Almere dan is er een subsidie aanvraag mogelijk bij de Gemeente Almere

Waarmee 50% van de opleidingskosten worden vergoed.

 

Voor degene die al een opleiding hebben gevolgd is het ook mogelijk om deze opleiding in 2021 te volgen omdat er een groter deel van de opleiding wordt besteed aan de mentale koppeling van de verschillende Bodynamica.

REVIEW

wat cursisten er van vinden

“Stress is talent dat nog niet in balans is”

Gisteren is de opleiding van #TalenT2Move tot basiscoach van start gegaan. Iedere maandag van de maand november komen we bijeen om onder begeleiding van Kyra van Bijsterveld te leren over verschillende beweegtypes, hun persoonlijkheid en wat zij nodig hebben om in de zo geliefde ‘flow’ te komen. Deze kennis kan worden toegepast om sporters te trainen en te coachen, maar ook in het dagelijks leven biedt dit veel handvatten. Al vele ‘aha’-momentjes hebben de revue gepasseerd. “Het lichaam liegt niet” is het credo van Kyra. Ieder mens is een bepaald beweegtype met daarbij behorende talenten en persoonlijkheidskenmerken. Welk type jij bent kan worden afgelezen aan hoe je beweegt – dat is dus niet iets waar je over nadenkt of wat je kan sturen. Het zijn de bouwstenen waarmee jij geboren bent. 

Lees verder

TENNIS

Een training met Talent 2 Move biedt de mogelijkheid om de tennistechniek af te laten stemmen met jouw natuurlijke motoriek in plaats van dat jij je gaat aanpassen aan wat verondersteld wordt een ideale techniek te zijn.

GOLF

Elke golfer van ieder niveau kan baat hebben bij meer inzicht in zijn eigen natuurlijke golfswing. Een training met Talent 2 Move biedt de mogelijkheid om de golftechniek af te laten stemmen met jouw natuurlijke motoriek.

TEAMBUILDING

Talent 2 Move organiseert wij teambuilding dagen en evenementen met sport en persoonlijkheidstypering.

 

OPLEIDING

Voor coaches en trainers organiseert Talent 2 Move meerdere keren per jaar een opleiding T2M.

 

CONTACT

12 + 2 =

Kyra van Bijsterveld

Talent 2 Move B.V.

Jacques Tatilaan 3

1325 VV Almere

info@talent2move.nl

0613131527